Saturday, June 14, 2008

Built in hob and cooker hood!

Hari nih sempat pi jalan2 tengok perabot n cari cooker hood and hob. Since our kitchen tu sangatlah comel tak bolehlah nak beli cooker hood yang bentuk chimney. Kedai tu ada offer of these two items at RM499 (brand ELBA). Murah tak? Hehehe....


+

Tambah RM100 boleh upgrade hob BOMPANI. Pikir2 balik, setakat nak masak biasa2 je lah kan. Fadzli cakap bukannya nak masak kenduri hari-hari nak beli FOTILE punya brand. So esok nak pi tengok kat Sri Gombak. Kalau harga mahal harus pegi kedai ni balik. Stok selagi masih ada.

Oh, set sofa and meja makan we all dah decide tapi secret dulu. Dah booking dah. Simpan kat stor kedai tu dulu untill dapat kunci nak pindah masuk umah baru suruh orang kedai tu hantar. To end the day we had makan2 at our fav. western food restaurant. Si Tihani haruslah nak makan kfc je makanan fav. dia. Dah kali ketiga untuk minggu ni.

Haa, tengok tu mak ngan anak riang ria jinjit beg plastik nak pi bercanda tepi tasik makan kfc. Mind my big butt. Figure dah lari dah ni! Oh, can a pregnant woman consume herbalife?



3 comments:

syau said...

suka banget entry ni. aku bagi 5 out of 5.

ern.. kalo buat household hunting update okeh. kalo boleh location kedai tu kat mana.

bila nak masuk rumah baru?

Reen said...

erni, hook tue dia serap minyak tak?
hehehe kira okla dgn price tue..tapi kalau ekzos/penghisap dia tak kuat sama jer berminyak lantai tue..hehehe tapi each house need to have the hooker..else sgtla berbau satu rumah tue ;)

Anonymous said...

if i'm not mistaken, hood tu memang serap minyak and asap. It depends mana kita salurkan hose yang link dengan hood. kalau rumah sebiji2 mmg senang lah kan boleh salurkan asap keluar, tempat takungan minyak ada but kalau apartment and intermediate teracce house, what solution do we have? better still pasang ekzos fan untuk pengaliran udara keluar. Mmg bagus!